Skötsel

 

 

 

SKÖTSEL

 

 

Vi hjälper dig att hålla trädgården vacker och välmående under hela säsongen. Nedan ser du exempel på vad en skötseltjänst kan innebära. Kontakta oss för ett upplägg som passar just dig!

 

Vårskötsel

Ett tillfälle i april eller maj. Gräsmattor, altan och stenytor städas med lövblås. Gräsmattans kanter trimmas. Fjolårets vissna perenner klipps ned för att ge plats och ljus åt de nya skotten som är på väg att komma upp. Ogräset rensas bort, och alla växter inklusive gräsmatta får gödsel så de har alla näringsämnen de behöver för den nya växtsäsongen. Rosor, lavendel och klematis beskärs. Trädgårdsavfallet forslas bort om så önskas.

 

Höstskötsel

Ett tillfälle i september, oktober eller början av november. Gräsmattor, altan och stenytor städas rena från löv, barr, kottar, fallfrukt mm. Gräsmattans kanter trimmas. Ogräset rensas bort, och känsliga växter täcks inför vintern. Trädgårdsavfallet forslas bort om så önskas.

 

Kontinuerlig skötsel april - oktober

Återkommande skötsel av trädgården under säsongen, med intervall efter överenskommelse. Trädgården hålls välskött och välmående. Efter behov görs åtgärder som ogräsrensning, jordförbättring, borttagning av vissna växter i rabatterna, trimning av gräsmattekanter, städning med lövblås, gödsling och vattning.

 

RUT-avdrag

 

All skötsel ger rätt till RUT-avdrag för privatpersoner!

 

RUT berättigar till 50% skattereduktion på skötseltjänster och görs redan på fakturan. Om du är under 65 år kan du få avdrag upp till 25 000 kr per person och år. Om du har fyllt 65 år vid årets ingång kan du få avdrag upp till 50 000 kr per person och år.

 

Bortforsling av trädgårdsavfall berättigar inte till RUT-avdrag.

 

Se länk för info om RUT-avdrag för trädgårdstjänster hos Skatteverket